Stallet

Blandade bilder

figaro760.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 31

Måndag 30/7: Efter mer än 1 timmes uteritt tillsammans med AO och Chico åkte Figge ut i DB:s gamla fånghage!

Hallo!!! Vart tog min mat och mina kamrater vägen???

Sorry vännen men detta är för ditt eget bästa!

Nu är det begränsad tillgång på mat som gäller! Figge måste banta, NU! Han har lurat sin Matte i flera veckor genom att lära sig dra in magen för att få en bra siffra på måttbandet så nu har det ploppat upp små fett-depåer både här och där!

Idag fick Matte en otäck känsla i magen och den sa att NU måste Figge banta! Matte brukar lyssna på sin magkänsla, speciellt när det gäller viktiga saker! Figge är jätteviktig!! Ringde genast och frågade om vi kunde få en mat-fattig hage och det fick vi! Och tur var det för annars hade jag kört hem honom till stallet redan i kväll! Så i natt får han gå jämte flickorna, knapra på det lilla som finns i hagen och om han vill så kan han knapra på lite halm som efterätt :o)

Frågar ni Figge kan jag meddela att han var INTE glad!! Han stampade och skrek en lång stund!!!

Tisdag 31/7: Efter en bra natt s√• kan jag meddela att Figge blev TV√ĄRF√ĖRBANNAD n√§r flickorna gick in i morse, s√• f√∂rbannad att himlen blev svart! Han √§r blixtf√∂r√§lskad!! Men en k√§r Figge = blir en smal Figge!!! Han har ju som sagt lite att ta av :o)

Han stampade och skrek men insåg snart att det hjälpte inte! Men han hade tur, barnen som bor jämte hagen höll på och leka ute och det är nu nästan som att titta på TV! Det ramlade tex in en flygande helikopter i hagen med jämna mellanrum och den måste man ju undersöka noga!!

Det känns jättebra i Mattes mage att han går i denna hagen! Han har redan slankat till sig! Matte har bestämt att det blir inte mer bete för Figge denna säsongen! Om vi får så går vi kvar här ett tag och sedan så flyttar vi hem till JB! Ska kolla med de andra om någon kan tänka sig att åka hem lite tidigare! Vi kan ju inte bo helt själva!!

Onsdag 1/8: Figges b√∂rjar √•terg√• till sin mer normala form men han √§r fortfarande f√∂rbannad! Idag n√§r vi skulle rida s√• var han uppjagad, tittig och allm√§nt "odr√§glig"! VAR √ĄR MINA FLICKOR? Sa han och stampade h√•rt! Till att b√∂rja med kunde inte Dawm frusta utan att han hoppade h√∂gt! *suck*. Men efter en l√•ng trav b√∂rjade han s√• sm√•ningom slappna av lite och frusta....!

Medan alla andra hästar i GV står och sover står Figge och tittar på sin TV som idag bjuder på sommarbad i pool av små barn! Jättekul!

Torsdag 2/8: Frukost!!!!

Figge laddade upp med en rejäl frukost och lunch så på kvällen så drog vi med sällskap av AO och bästisten Chico på en nästan 2 timmars runda! Vi drog mot papegojbacken! Först så kändes Figge cool, precis som han brukar. Sedan började han speja.... och hittade bland annat ett badkar, en sten, en pinne..... ja man kan nästan tro att han spejade efter någon att "fjanta" sig för! AO tyckte oxå att han var extremt fjollig och föreslog att han kanske är understimulerad i hjärnan nu när ni inte dressyrat seriöst eller ridit på långturer på ca 2 veckor! Och kanske har hon rätt för på vägen hem så började han tackla "mysko saker" på samma sätt som han brukar :o)

Figges kroppsform fortsätter att återgå till normala former och klumpen i magen håller på att lösas upp, Matte jätteglad över detta! Figges humör börjar bli lite bättre och han är inte riktigt lika förbannad när flickorna går hur hagen! Planen är att vi åker hem till JB på söndag!

Fredag 3/8: Idag var Figge glad! Travade och galopperade fram och tillbaka till Swingtown och Figge hade inte en enda åsikt!!! Han varken surade eller spejade efter något att "skygga" för!! Han var som vanligt och han började frusta redan i skritten och han var hyffsat avslappnad hela tiden! Totalt avslappnad är svårt att vara när man är ute på tur för man måste ju speja lite men idag var det lagom!!! Detta gjorde Mattes dag!! Tralalala....!

Lördag 4/8: Figge var glad i dag med! Idag får vi sällskap av Livia och AB. Hon visar oss en jättefin runda där man kan skritta och filosofera längs med Långasjön! Mysigt värre! Dit och hem är det bra vägar som man kan raca lite på!!

Söndag 5/8: Idag flyttar vi hem till stallet! Det blev en tidig hemflytt i år! Matte har i sommar halkat in på klubbens dressyrsatsning i div II så nu drar träningarna i gång! Vi har två lag anmälda och det ska bli så kul! Så nu får vi ligga i för det är bestämt att vi ska rida LA:3 i lag 2!! Jag som trodde vi skulle rida LB:2 i höst!

Det är mycket att fixa med när man flyttar hem, med att fixa box, vatten i hagen, bära grejor, sortera skåpet osv! Matte hade lovat Figge en massage och L meddelade att hon kunde komma redan idag! Härligt.... "Kan du hålla lite längre, tack!" sa Figge!

eXTReMe Tracker