Stallet

Blandade bilder

figaro533.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 18

Måndag 30/4: Idag har vi båda gemensamt bestämt att vi tar semester! Figge har ägnat dagen åt att äta, sola sig, rulla sig och kliat manke med Chico! Matte har gjort litee tråkigare saker.....! Men är Figge nöjd är Matte nöjd!

Tisdag 1/5: Vi fortsätter idag på gårdagens tema och tar det lugnt! Dagens jobbigaste var att klia Chicos manke och gå på vårpromenad bland alla vitsippor!! Och skogen börjar skimra ljusgrön och om några dagar så har alla bokar och björkar slagit ut!! Våren är alltid lika efterlängtad!!

Onsdag 2/5: Drar på 2 timmars uteritt i lugnt tempo med trav, galopp och mycket skritt!!

De tre Musketörerna!! Ser ni rävarna bakom öronen!! Undrar vad de kokar ihop här??!!

Torsdag 3/5: Torsdagsträning för EF och idag har vi lyxen att träna med ett komplett dressyrstaket med tillhörande bokstäver och blommor! EF satt vid domarbordet! Oj vad det var bra att träna med staket! Det blir helt annorlunda hörnor, avstånd och man kan verkligen se om man gjort en 10-metersvolt eller inte!!

Idag fick vi jobba mycket med serpentiner, först vanliga, sedan med sluta i bågen, rakriktning, några steg öppna innan ny sluta i nästa båge!! Jätte bra övning för här kände jag att vi fick till en bättre övergång till den nya sidan!

Vi jobbade med halt längs medellinjen där EF satt på första parkett och talade om hur rak halten var och hur igångsättningen blev. Vi övade sluta längs diagonalen, vi övade galoppökningar med upptagning till trav, vi gjorde serptentiner i galopp!

Måste komma ihåg att ha ett bra stöd på ytter tygel och att inte sitta mer på vänster sittben i höger varv för då åker bakdelen in....! Jag måste verkligen tänka på min tygelläng! Sambon var med och filmade och jag blir så trött på mig själv...!! Men Spanjacken var sååå duktig idag! Han tycker det är kul att träna för tränare och han blir så koncentrerad att nästan öronen ramlar av! Och efteråt så ser man på hela honom att han är jättenöjd!!! Tralalalaaa...!!

Fredag 4/5: Idag blir det vilodag för Figge och Matte ska roa sig med att mocka bort toaletten i deras hage! Kan meddela att det är inte lätt att mocka när både Spanjacken och hans bästis Chico är kvar ute i hagen! Var jag än ställde mig så skulle de båda stå på samma ställe! Jag fick ge upp.... och ni kan ju gissa varför :o)

 

Lördag 5/5: Idag har Matte tidig stalltjänst så då passar vi på att ta en morgonritt! Vi går till lilla ridhuset som nästan har rätt mått om man vill träna LB:1 eller som vi gjorde idag, övade på LA:1-programmet! Nu har inte vi tänkt starta detta än för jag tycker vi ska bli bättre och säkrare på LB först. Men vi kan ju öva alla fall!

Först och främst så var Matte glad över att hon kom ihåg programmet.... det trodde hon i alla fall tills hon kom hem och tittade på programmet... suck... vi glömde totalt av skänkelvikningen!! Trots att vi övade på den innan vi red programmet :o) Vi hoppade liksom över hela det partiet...

Jag tycker det gick hyffsat bra faktiskt! Efter uppvärmning så red vi först igenom programmet för att se var det strular till det för oss. Vi fick öva extra på halt-rygga för här ville först inte Figge rygga men efter att vi repeterat flera gånger och Matte börjar med att säga ordet rygga så blev det bättre.  Att vända halvt igenom i galopp var svårt, det var själva böjen och att komma ut på rätt ställe som var svårt.

Som avslutning red vi igenom hela programmet (förutom skänkelvikning då...) och jag tycker att vi fick till det riktigt bra. Det jag måste tänka på är att mina tyglar blir för långa, måste försöka rida med lite kortare!! Idag tycker jag att min vänster skänkel låg hyffsat rätt för jag försökte tänka på och rätta till den ofta!

Söndag 6/5: Beachgalopp i Åhus om det inte blir ösregn! Det blev inte ösregn, det blev riktigt fint väder! Och det bästa var att det inte gick några vågor.... bara små små krusningar och även dessa små är misstänkta rovdjur som äter så bruna Spanjacker!! Det var först svårt att komma ner på själva stranden för det finns ett parti med mjuk sand som låter när man går på den! Detta är kvicksandsbiten.... på vägen tillbaka! Då var den inte så farlig!

Väl nere på stranden så äter pyttesmå vågor hästar så det tog en stund innan vi fått i alla hästarna! Men när väl en börjat så hakar resten på!! Det var en härlig dag och vi blev alla blöta för det stänkte så!!

eXTReMe Tracker