Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro91.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 11

MÄndag 12/3: Figge fÄr idag en vÀlförtjÀnt slappedag sÄ vi gÄr och hÀnger i ridhuset och trixar lite!

Tisdag 13/3: Har tidig morgontjÀnst och nÀr jag leder ut Figge till hagen högfÀrdshostar han 2-3 gÄnger! Matte har tÀnkt pÄ detta hela dagen och undrat om han fÄtt en liten vÄrförkyling. SÄ, vi bestÀmmer oss för att ta en stillsam promenad. Stillsam och stillsam..... hrmf! Figge gick visserliigen som vanligt med handbromsen dragen den första biten men sedan sÄ slÀppte han den!!

Vi bÄde travade och galopperade, Figge varken hostade eller kÀndes trött, han bara frustade, hummade och tyckte att det gick för lÄngsamt! Tror inte att det Àr nÄgot som helst fel pÄ Spanjacken!

Onsdag 14/3: Vi ramlar ut pÄ ridbanan och försöker oss pÄ lite dressyr. Det var ju nÄgra dagar sedan och jag fick rÀtt mÄnga gÄnger pÄminna Figge om att faktiskt skulle bibehÄlla bestÀllt tempo. Vi repeterade vÄra volter lÀngs fykantsspÄret i bÄde skritt och trav. NÀr vi var vÀl uppvÀrmda sÄ jobbade vi ganska mycket i galopp, vi försökte oss pÄ lite förvÀnd galopp, och sÄ försökte sig Matte pÄ att öva inför byte.

Sedan sÄ fick en vÀn som ridit mycket men inte ridit pÄ lÀnge prova Figge, tror hon blev lite kÀr!! Figge var sÄ fin och uppförde sig exemplariskt! Det Àr kul att se nÄgon annan rida sin hÀst ibland!

Torsdag 15/3: VÄren Àr hÀr för Figge har börjat sin rulla-runt-i-leran-varje-dag-sÀsong! Han lyckas verkligen och ser ofta ut som f*n!

IgÄr sÄ red vi sent tillsammans med SK och Deizel! Vi hade en plan pÄ att vi skulle fÄ vara sjÀlva i ridhuset och leka lite med en bom och försöka byta galopp över den! Det gick lysande och vi bytte galant galopp varje gÄng vi provade! Duktiga oss :o)

Det mÀrkets att vi repeterade dressyr igÄr för idag sÄ var Figge med pÄ noterna nÀstan direkt! Fick bara pÄminna honom lite ibland! Och Figge kontrade snabbt med att pÄminna Matte om hur man sitter... man fÄr verkligen inte luta sig framÄt innÄt.... speciellt i galopp i höger varv! Men liksom Figge sÄ tar Matte tillsÀgningen pÄ bÀsta sÀtt utan att bli sur! Det Àr bara att lyda och försöka bli en bÀttre ryttare :o)

Fredag 16/3: Eftersom Matte pÄ grund av tÀvlingar skulle att flytta transporten kunde man passa pÄ att transporttrÀna lite, dvs Figge ska trÀna pÄ att stÄ i transporten, still, slappna av och bara Àta hö!

Figge tyckte det var en knĂ€pp övning, VAD DÅ BARA STÅ HÄR och göra ingenting!! ÄT, sa Matte... det brukar du vara jĂ€ttebra pĂ„! Figge blir nervös nĂ€r han stĂ„r i slĂ€pen och kommer inte till ro. Idag fick Figge stĂ„ i slĂ€pen i ca 45 minuter! Han blir inte jĂ€tteupprörd men han har Ă„sikter!! Men Matte lĂ€mnade sonika Figge till sitt eget öde och sa till honom att lösa den svĂ„ra uppgiften: stĂ„ still och Ă€t!!

Men Figge var inte helt övergiven, Matte hade uppsikt frÄn lÄngt avstÄnd.

Matte var Àven framme och talade om för Figge att han var duktig och bjöd pÄ morot som snabbt slank ner. Men hönÀtet rörde han inte... om inte Matte stod och drog ut höet och matade honom!

SÄ det blev till att prova pÄ en annan taktik istÀllet, den hederliga blÄa IKEA-pÄsen full med hö! Det fungerade mycket bÀttre!

 

Lördag 17/3: Idag sitter Matte till hÀst 7.50! Det ska vara tÀvlingar sÄ idag vill vi ha vÄrt dressyrpass avklarat innan första start! Figge hade jÀttestora myror i kroppen nÀr vi stod och skulle klÀ pÄ oss utrustningen! Fast jag tro nog att han mest ville gÄ ut!!

Idag börjar vi med att i skritten tÀnka pÄ att Figge ska bjuda fram till bÄda hÀnderna. Det tog en stund och mÄnga volter och skolor men nÀr Matte hade fint stöd i handen sÄ övergick vi till traven. Vi försökte arbeta sÄ liksidigt som möjligt med samma övningar lika mycket i bÄda varven. Vi vÀxlade ofta mellan skÀnkelvikning, öppna, sluta, öka, minska, volter och Figge blev mycket uppmÀrksam inför sjÀlva "arbetet" i galopp.

Vi testade 3 serpentinbÄgar i galopp sÄ vi fick en jÀttestor bÄge i förvÀnd galopp, hÀr glömde Figge första gÄngen att bjuda pÄ framÄt men nÀr vi fick ordning pÄ det fick vi till en riktigt bra bÄge i förvÀnd galopp.

Vi övade pÄ lite ökad galopp pÄ diagonalen som skulle samlas ihop till förvÀnd galopp genom första hörnet, hÀr misslyckades vi totalt första gÄngen sÄ dÄ vÀnde vi tillbaka och gjorde om allt en gÄng till och dÄ satt det som en smÀck! Och vi fick upprepa samma sak nÀr vi bytte varv :o)

Vi provade pÄ att i galopp vÀnda rÀtt upp och göra halt eftersom det Àr en svÄrighet som kommer i LA och det kan vara lika bra att börja öva pÄ det ibland!

Mattes uppgift Àr som vanligt att försöka sitt mitt över, slappna av och vara mjuk i ben och höfter, och inte driva i onödan utan Figge ska bara pÄminnas dÄ han tenderar att Àndra bestÀlld gÄngart och tempo! Tycker att vi idag fick till ett riktigt bra pass och Figge sÄg nöjd ut han hade inte en enda myra kvar nÀr han gjordes i ordning för att gÄ ut i hagen :o) Tralala!

Söndag 18/3: Frisk hĂ€rlig uteritt pĂ„ ca 1Âœ timme tillsammans med ÅB o Tagge, LY och Front! SĂ„ hĂ€rligt att kunna galoppera pĂ„ i friskt tempo med pigga och glada hĂ€star! Ibland nĂ€r vi galopperaade frĂ„gade Matte Figge om han kunde byta galopp nĂ€r vi kom till en lĂ€mplig krök, och det kunde han, Figge gjorde 3 fina byten frĂ„n vĂ€nster till höger galopp nĂ€r matte bad om det :o) Vi trĂ€nar Ă„t det andra hĂ„llet en annan gĂ„ng. MisstĂ€nker att Figge tyckte att Matte anĂ€vnde alldeles förstora hjĂ€lper....! Tralalala..!

eXTReMe Tracker