Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

bullen3.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 5

Måndag 30/1: Skrittar runt i ridhuset bara för att vi ska röra på oss lite. Matte har även fickan full med guldpengar så vi tränar lite spansk skritt och på att buga!

Tisdag 31/1: Fortsätter vår vila genom att skritt och trava runt väldigt kravlöst. Figge måste ju röra sig lite så magen håller sig i form! Idag bygge de hinder medan vi skräpade runt. De la ut en lång lång bomserie så vi passade på att trava över alla dessa bommar! Det var visst kul för Figge piggnade till och släppte handbromsen!

Väl hemma i boxen igen så masserar Matte Figge över hela kroppen och han såg emellanåt väldigt nöjd ut! Han gillar inte magmassage...!

När jag var och lunchade idag så såg jag hur radarparet Chico och Figge kommit på att man kan tjuva hösilage hos grannarna!! De stod i var sin hörna av hagen och passade om det råkade ramla åt rätt håll! Eftersom de vi den tiden har ätit upp typ 10-12 hö så har de bara halm kvar....och hösilage är helt klart godare än halm....!

Onsdag 1/2: Matte k√§nner sig inte riktigt kry s√• Figge f√•r tr√§na lite f√∂r sig sj√§lv i cirklar. Matte st√•r i mitten helt still. Figge f√•r √∂va p√• att byta varv, g√∂ra volten ST√ĖRRE, fatta galopp! Jaha, det var dagens anstr√§ngning!!

Torsdag 2/2: Idag tar vi oss ett litet lätt och enkelt torsdagspass. Det är kallt!! Mattes chaps strejkar så knäna skallrade. Ett tag kände jag att jag var så stel i höften/jumskarna att det gjorde ont. Vi stannade och Matte fick koncentrera sig på att bara släppa.....! Det gick lite bättre sedan.

Vi värmer upp med olika krumilurer i skritt, joggar runt lite i trav! Matte tänker extra på att ha "handen mot väggen" så att jag inte handen ska tänka bakåt och ta felaktiga förhållningar! Det gillade Figge, Matte har helt "ovetandes" ramalt in i fula ovaner igen!

Galoppen rullade på rätt så bra! Här hade vi focus på att inte sluta galoppera bara för att Matte försöker slappna av i höft/ben/ljumskar.... beställd gångart gäller tills Matte beställer en ny! Här har vi lite delade meningar Figge och jag.... Figge är inte ännu självgående i galopp och bryter av när minsta lilla tillfälle ges, det är klart bättre i traven!

Fredag 3/2:Vi skrittar igång ganska länge och matte kräver att Figge ska skritta med energi och långa vägvinnande steg. Nu är vi inte ute i skog och mark lika ofta och jag har upptäckt att vi tappat vår skritt.

Matte fokuserar idag på att Figge ska svara snabbt och vara uppmärksam och bibehålla önskat tempo. Matte har själv stänga order om att hålla koll på handen som inte får tänka bakåt!

Vi jobbar i alla gångarter med samma tänkt och vi håller oss en bit från sargen så att vi inte "hänger" upp oss på den, vilken vi har lätt för! Vi gör lite tempoväxlingar, lite öppna och skänkelvikning men på det stora hela inga svåra öningar alls! Vi bara luftar genom hela kroppen och gör lite lösgörande övningar!

Efteråt får Figge massage och det verkar han gilla, både för hand och med vår lilla apparat!

Lördag 4/2: Tidig stalltjänst och jag hade en plan på att rida Figge direkt på morgonen men eftersom det var sååååå kallt la vi ner det! Det gnisslade om Matte när hon gick! Vi gick i stället ner till ridhuset för lite ridhushäng tillsammans. Figge var pigg och glad och talade tydligt om att idag skulle vi träna på spansk skritt så det gjorde vid. Figge visade idag stora fina rörelser där han även sträckte ut benet istället för att bara lyfta rakt upp. Sedan så fick han jobba lite på volten i trav, vi tränade på att byta varv i farten. Och till sist så busade vi lite i galopp..... :o)

Söndag 5/2: När det bara är typ 7-8 minus passar vi idag på att rida! Vi är båda stela och styva och det känns motigt men vi har bestämt oss för ett mer seriöst dressyrpass! Och skam den som ger sig, vi värmer upp... och värmer upp... och fortsätter uppvärmingen och rätt som det är så känns det riktigt bra! Det känns som om vi har lossnat både här och där! Skönt sa Figge och frustade!! Det blev ett bra ridpass!

 

eXTReMe Tracker