Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro40.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 52

MÄndag 24/12: Efter noga övervÀgande om att stiga upp tidigt eller ta en sovmorgon pÄ Julaftons morgon blev det tidigt uppstigning!

Detta var Figges 2:a gÄng! Förra Äret red vi ut pÄ stillsam skritt för dÄ var ju Figge justerad och var ordinerad endast lugna ridpass i skritt! Och julaftonskadrilj Àr inte en stillsamt ridpass! EfterÄt Àr hÀstarna och alla ryttare svettiga i pÀlsen!

Figge och Matte fick Äterigen rida först!! Det Àr lite sÄ vi jobbar...... fÄr vi inte rida först vill vi inte vara med!! Fast Ä andra sidan sÄ har Matte en rida-först-erfarenhet som heter duga!! Matte har ju varit med pÄ klubbens Julaftonskadrilj sÄ mÄnga Är att hon har tappat rÀkningen.... tror vi hamnar nÄgonstans mellan 25-30 Är! Figge tog uppgiften med största möjliga allvar!! Han charmade publiken och stannade hos alla och hÀngde in över sargen för att sÀga God Jul!! SÄ jobbar Figge!

Sedvanligt sÄ mÄste man ju klÀ sig tidsenligt!! Snyggt va?!

Vi hade en bra kadrilj och nu hĂ€lsar vi  Alla vi kĂ€nner en Riktigt God Jul och Gott Nytt År!!

Tisdag 25/12: JÀklar vad vi har ridit idag!! Vi fick lÄna en Bates Innova Extended! Först kÀndes det lite sÄ dÀr.... det gÄr inte alls bra att rida lÀtt men efterhand som vi red sÄ kÀndes det bÀttre och bÀttre! Figge jobbade med bra energi och var pigg, Matte satt som göten! SÄ, nu har jag bestÀmt mig, det fÄr bli en sÄdan!! Tralalalaaa.....!!

Onsdag 26/12: Tog en lugn uteritt och Matte insÄg att hon satt pÄ en tre-stegs-raket!! Trodde han skulle var lite trött efter tvÄ tuffa ridpass men icke! Matte bestÀmde att nu Àr det dax för en lÄÄÄÄng uteritt med lÄÄÄnga travstrÀckor trav.... kilometer efter kilometer för att sakta men sÀkert suga ut all tjolahoppsaenergi ur Figges kropp! Sedan kan vi nog galoppera utan att han exploderar :o)

Men dagens bÀsta var nÀr vi skrittade fram och Figge fÄr syn pÄ en mysko snödriva som innehÄller en massa svarta SpanjackÀtande löv.....! Han börjar sakta in, Matte lÄter honom hÄllas och sitter helt passiv, han stannar, tittar, höjer och sÀnker huvudet för att se ordentligt och sÄ bestÀmmer han sig helt sjÀlv för att gÄ framÄt igen! Han smög dock men han valde att gÄ fram istÀllet för att vÀnda!! Och det Àr jag sÄ glad för!! Han har lÀrt sig att det Àr fram som gÀller och att man fÄr titta men absolut inte vÀnda! Han börjar bli modig och gissa om han sÄg stolt ut nÀr Matte blev sÄ glad!!

Torsdag 27/12: Uteritt skjuten till i morgon pÄ grund av ösregn! SÄ idag fick han istÀllet jobba hÄrt i ridhuset med mycket galopp!! Allt för att han inte ska vara som en tre-stegs-raket i morgon!

Åhhh vad han gick bra!!! Vi hade en fin förvĂ€nd galopp med avslappnad nacke och hals (nĂ„ja, nĂ€stan hela tiden), vi gjorde 6 bĂ„gar serpentiner Ă„t bĂ„da hĂ„llen, vi samlade ihop galoppen till piruettgalopp pĂ„ rakt spĂ„r, vi gjorde för oss jĂ€ttebra byten, vi övade pĂ„ 10-metervolter i galopp.

I traven övade vi pÄ att lÀnga lite, vi övade pÄ att fÄ lite mer sting i arbetstraven! Och hÀr tycker jag minsann att det börjar hÀnda lite lite.... !

Fredag 28/12: Uteritt blev det men inte som vi tÀnkt. Det frös pÄ inatt sÄ det var stenhÄrt överallt dÄ det gick inte att trava kilometer efter kilometer! SÄ förutom lite jogg nÄgra korta strÀckor sÄ skrittade vi! Vi var ute i 2 timmar! Det Àr som jag brukar sÀga, om man fryser sÄ rider man för sakta.... :o) Det blev minsann lite kallt sÄ Matte frös!

Lördag 29/12: Tidig stalltjÀnst och dressyrpass direkt pÄ morgonen!! Figge hade myror i hela kroppen och kunde dÄ rakt inte stÄ still i ryktspiltan!

Figge var idag pigg, att skritta 2 timmar Àr som en vilodag för honom! Idag provade vi vÄr nya sadel! SÄ kul! Man sitter lite annorlunda och det kÀnner jag i höfterna dÀr jag blir trött och jag blir Àven lite trött i ryggen. Fast detta kÀnns mest i början, nÀr jag vÀl börjat rida och kommit igÄng kÀnns det bÀttre!

Idag blev det mycket galopp, vi behöver galoppera mycket nu nÀr det Àr sÄ hÄrt i marken ute! Vi övade pÄ enkla byten och hÀr fick Matte grÀla lite pÄ Figge för trots att kan kÀndes pigg sÄ blev han lite lat och slÀpade bakbenen efter sig. Och sÄ kan vi inte ha det nÀr vi ska öva pÄ byten, lÀtt och kvick i bakbenen mÄste han vara!

Idag nÀr vi skulle trÀna byten sÄ gjorde jag det lÀngs fyrkanten, i höger varv! Matte hade som plan att prova att lÀgga bytena dÀr för nÀr vi rider i höger varv, i höger galopp och kan byta till vÀnster sÄ kan han inte hoppa Ät vÀnster nÀr han byter för dÀr Àr vÀggen :o) Funkade jÀtte bra! TÀnkte att han kanske skulle tycka det var svÄrt att byta till förvÀnd galopp men det gick över förvÀntan! Och eftersom Matte redan tidigare grÀlat pÄ honom om att bakbenen skulle vara kvicka gjorde han ett jÀttestort byte och nÀstan sparkade bakut! Men jag tror minsann att det var rent!! Vi övade faktiskt pÄ mÄnga byten och de flesta gick riktigt bra!! Idag för första gÄngen sÄ kÀndes det som om jag hade lite lite koll pÄ min kropp nÀr vi skulle byta. Försöker rÀkna in 1,2,byt och Figge börjar förstÄ vad jag hÄller pÄ med!

De senaste dressyrpassen sÄ har vi övat pÄ att vÀnda rakt upp i galopp.... och hÀr tycker Figge att vi ska byta.... vi har aldrig övat byten pÄ den linjen sÄ vart han fÄtt den ideén har jag ingen aning om! Förmodligen sÄ gör jag nÄgon som han missuppfattar som början till byte! Jag fÄr helt klart lÀra mig sitta och rida bÀttre!!

Sadeln kĂ€nns super! Är nöjd!!

Söndag 30/12: Garrocha stĂ„r pĂ„ schemat men det rĂ„kar sĂ„ klart vara massor som vill rida samtidigt som mig...! Men jag fick lov av de som var dĂ€r att leka i alla fall 10 minuter! Man sitter som en smĂ€ck i den nya sadeln, och det passar ju bra nĂ€r man leker garrocha! Idag rĂ„kade vi prova pĂ„ en helt ny övning! Nu nĂ€r Figge "kan byta" sĂ„ red vi i galopp runt pinnen, vĂ€nde utĂ„t för att byta varv och Matte frĂ„gade om byte, SJÄLVKLART; sa Figge och bytte!! ApplĂ„der och visslingar kom frĂ„n LD som satt pĂ„ pallen och Figge sĂ„g mycket nöjd och stolt ut!! Det var Matte oxĂ„! Tralalalaaa....! Sedan packade vi ihop oss för man ska sluta nĂ€r man ligger pĂ„ topp!!

Hade egentligen velat rida ut men det Àr ingen bra ide nu nÀr det Àr nyÄrsraket-tider. Det Àr alltid nÄgon som smÀller av en raket vid helt fel tidpunkt sÄ det Àr bÀst att hÄlla sig hemma.

Varmt Àr det oxÄ, funderar pÄ att klippa Figge igen! Det kanske vi ska roa oss med imorgon nÀr det ska ösregna hela dagen!

eXTReMe Tracker