Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro839.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 40

Måndag 1/10: Börjar dagens dressyrpass med att träna på att skritta långsamt, vi skrittar så sakta vi kan utan att tappa balansen och vingla! Vi skrittar i långsam öppna, sluta, vi gör halt, ryggar, smyger fram, skrittar lite snabbare, sedan tillbaka till långam skritt! Vi skrittar på volt och ställer oss både utåt och inåt!

Det märks verkligen att vi blir så mycket stabilare bara efter 10 minuter!! Vi fortsätter i dag med samma tänk i traven, långsam jobb, vi ställer jobbar med öppna, sluta, förvänd öppna/sluta och Figge blir så mjuk och uppmärksam. Vi övar även på kommunikation och att Figge ska svara framåt med endast  ändrar på energin i magen. Det är helt otroligt hur lite men behöver göra egentligen för att påverka sin häst! Vi jobbar vidare i galopp, lite samma tänk men här har vi lite svårare att bibehålla energin till att börja med! Efter en stund så blir allt lite bättre och på slutet!! Det blev ett bra pass!!

Tisdag 2/10: Tar ett ganska lätt och kravlöst dressyrpass på utebanan! Figge känns fin :o)

Onsdag 3/10: Vi tar en vilodag och rider ut i ca 1 timme!

Idag testar vi det nya ridtäcket!! KOLLA!!! Vi matchar!! Tralalala!! Ser mer ruskigt rosa ut på bilden men det är rött!!

Torsdag 4/10: Torsdagsträning inställd pga sjukdom... :o( Och det gjorde att alla ville rida samtidigt så hela ridhuset var proppfullt med ryttare...! Suck...! Det var inte lätt att få till en bra ridning idag! Men vi fick i alla fall lite motion!

Fredag 5/10: Det står fortfarande en massa hindermaterial kvar i ridhuset så att rida program är omöjligt! Blev faktiskt klimakterie-skit-förbannad för detta ska plockas bort efter varje hoppträning!! Så man kan säga att ridpasset gick ut på att Matte skulle hålla humöret och inte bli arg på stackars Figge!! Så med hjälp av snälla OW så plockar vi undan allt så jag kan träna lite seriöst i morgon bitti!!

Lördag 6/10: Åkte ner tidigt för att få vara ensam och rida igenom programmen men se det gick inte!! Helt plötsligt så skulle det vara lektion i stora ridhuset!! Trots att jag nyligen fixat och bett om att de ska kolla ordentligt så att det nya schemat blir rätt! Och där stod det minsann inget som det!! Behöver jag säga att jag återigen blev skitförbannad! Fick gå ut på den "gigantiska" uteridbanan och försöka öva där! De gick inte bra.....!

Så mentalt är Matte inte speciellt taggad för tävling i morgon! Figge däremot var mycket taggad i morse då han trodde vi skulle iväg! Hoppas han bibehåller den taggningen och smittar av sig till Matte i morgon! Så i morgon åker vi iväg och tävlar och så gör vi så bra som vi bara kan och så får det gå som det går eftersom Matte inte är på hugget!

Söndag 7/10: Tävling i Ronneby och deras stora fina nya anläggning!

Idag har Figge varit jätteduktig! Vi har varit iväg hela dagen och han har fått stå i transporten mellan klasserna! Han har stått stilla och bra även när maten tog slut! Och han drack vatten trots att han var på bortaplan! Naturligtvis så har vi med eget vatten!! Vet ju själv att "bortavatten" inte är lika gott som hemmavatten!

Figge gick bra i första klassen, men han gick bättre i den andra där han var mer taggad och på G! Det är kanske så att det är han behöver en runda i kroppen för att det ska kännas Ok! Vi får testa några fler gånger och så får vi se vad som är bäst! Det är tyvärr väldigt långa dagar när man vill rida två klasser!

Matte red fel i första klassen..... eller snarare så glömde hon att börja trava vid A efter skritten.... :o) Det blev -2 för det misstaget!! Klippte bort det från filmen....!

Prisutdeling, vi fick i LB:2:an ihop 64,67% och hamnade på en 7:e plats av 30 starter!!

I LA:3 gick Figge jättebra! Tyckte jag hade bra energi nästan hela programmet! Det var den sista biten efter den ökade galoppen som var tung! Då satt jag och viskade "duktig kille, kämpa på, bra lite till, vi är strax klara, vi klarar den sista biten med...." till Figge hela vägen tills sista halten! Alltså vad bensinen kan ta slut!! Men jag är så jättenöjd med Figge idag!! Och vi fick faktiskt ihop hela 67,10% och hamnade på 9:de plats av 18 starter!! Tralalalalalaaaaa!!!

Tyvärr så strejkade filmkameran.....! Jävla skit....! Hade verkligen velat ha LA:3:an på film!!!

eXTReMe Tracker