Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro273.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 28

MĂ„ndag 9/7: Skogstur med MG och Fina MonsterhĂ€sten Ă€r planerad och vi skrittar tillsammans med stora steg ivĂ€g! NĂ€r vi skrittat typ 1-1Âœ km sĂ„ börjar vi jogga lite. Figge jobbar pĂ„ men efter typ 100 meter sĂ„ börjar han halta pĂ„ vĂ€nster fram, Matte hoppar av, kollar alla hovar och dĂ€r sitter det inget! Vi börjar skritta igen, springer pÄ asfalten men Figge travar pĂ„ sĂ„ fint sĂ„! Skönt tĂ€nkte Matte, dĂ„ satt det nĂ„got i hoven som ramlade bort! Hoppar upp och skrittar med stora fina steg ivĂ€g igen!

SĂ„ nu provar vi att jogga igen, MG och Matte konstaterar ingen hĂ€lta.... de första typ 100 meterna....för sedan börjar han halta igen??? Jag gĂ„r hem sa Matte!! Och sĂ„ skrittar vi med stora fina skritt-steg 1-1Âœ km hem igen! NĂ€r vi gĂ„r hem sĂ„ gĂ„r vi in pĂ„ ridbanan och provar att trava..... samma sak hĂ€r, travar sĂ„ fint sĂ„ de första 100 meterna men sedan sĂ„ börja Figge linka igen!!

Vi gĂ„r in i stallet, Matte klĂ€r av Figga ALLT, gĂ„r ut pĂ„ sandbanan igen och longerar Figge i trav i bĂ„da varven! INGEN HÄLTA! Matte och CL stod och glodde pĂ„ Figge loch vi sĂ„g bĂ„da lite snopna ut! Kanske kanske kunde vi med god vilja se en pytte pytteliten antydan i vĂ€nster varv..... men det kunde Ă„ andra sidan vara för att Figge larvade sig för han har svĂ„rt att hĂ„lla sig pĂ„ en stor volt i vĂ€nster varv.... han slinker bara in i mitten till Matte.... eller sĂ„ blir han kvar ute och visar sin fina galopp ...!

Matte fattar nada....! Jag har kÀnt, klÀmt och synat ALLT men jag kan inte hitta nÄgot pÄ varken utrustningen eller pÄ Figges kropp som skulle kunna orsaka detta!! Vi fÄr se hur det Àr i morgon!!

Tisdag 10/7: Figge fÄr vila. Gick och hÀmtade honom och lÀt honom trava lös pÄ ridbanan och konstaterar att lÀget Àr likadant som igÄr. Kollade igenom honom noga idag och kunde inte hitta nÄgra tecken som skulle kunna orsaka gÄrdagens hÀta! Hmmm....sÄdant hÀr gillar inte jag....!!

Onsdag 11/7: Tar en skritt-tur för att kÀnna pÄ hur han rör sig! Lös pÄ sandbanan ser allt OK ut! Matte har kÀnselspröna lÄngt ute och kÀnner inget nÀr jag hÀmtar honom i hagen, gör i ordning honom eller skrittar i vÀg! Figge gör precis som vanligt, vinglar lite fram och tillbaka över vÀgen den första strÀcken och sedan sÄ skrittar han pÄ i en fin vÀgvinnande skritt! Efter ett tag sÄ övergÄr jag till trav och hÀr tyckte jag att det kÀndes som om det Àr nÄgot som stör honom sÄ jag vÀnder hem igen!

Men Figge tycker gott att vi kan trava för han Àr pigg och glad och har ju vilat i tvÄ dagar! SÄ Matte sÀger OK, var sÄ god om du nu verkligen vill! DÄ kÀnns Figge helt kanon... allt kÀnns helt OK! Figge travar villigt pÄ med glada öron!

Det Àr ju tur att matte redan hade bokat massage, Figge har varit sÄ hÀr en gÄng tidigare fast bak, men dÄ ville han inte trava alls, och dÄ hade han en rejÀl lÄsning! Samma dag som den togs bort visade Figge klart och tydligt att "NU Matte, fungerar allt igen, kolla vad jag kan!!

Torsdag 12/7: Matte fÄr massage och det sitter en rejÀl lÄsning i vÀnster skuldra!

Matte: Idag ska vi ta samma lilla runda som i gÄr för att kolla hur det stÄr till med din kropp!
Figge: Okey dÄ!

Matte: Ja du skrittar i alla fall pÄ som vanligt... lite vingligt sÄ hÀr i början!
Figge: AlltsÄ, jag har varken vaknat eller kommit ur sommarkoman Ànnu!
Matte: Nu Àr det bÀttre!
Figge: SĂ„klart, du har ju tvingat mig...!

Matte: SĂ„, ska vi prova en liten trav nu?
Figge: Wrrooommmm....!
Matte: HallÄ, vi börjar lugnt och försiktigt!
Figge: Suck...!

Matte: Det kÀnns bra idag!
Figge: Japp, jag Àr pÄ G!
Matte: OJOJ vad du trycker pÄ med bakbenen! Jag har ju inte ens bett dig!
Figge: Det kÀnns hÀrligt att ta i lite!!

Matte: Ja men nu bryter vi av och skrittar resten av vÀgen hem!
Figge: Varför dÄ? Jag Àr liksom pÄ G nu?
Matte: Du har inte varit pÄ G tidigare i veckan! AlltsÄ tar vi det lite lugnt! Det blir massage imorgon! Sedan fÄr vi se!
Figge: Massage gillar jag! Fast inte nÀr hon hÄller pÄ och drar sÄ dÀr under magen!
Matte: NÀ jag vet, men det Àr bara till att stÄ ut! Du vet ju hur GO i kroppen du Àr efterÄt!
Figge: Hrmpf...!

Matte: Åhh vad jag Ă€r glad över att du kĂ€nns sĂ„ fin idag!
Figge: Jag Àr alltid fin och bÀst!!
Matte: Ja, jag vet!!

Fredag 13/7: Figge fÄr massage och det sitter flera mindre lÄsningar i manken, bogen, halsen och nacken! De sitter inte stenhÄrt och slÀpper ganska lÀtt nÀr L jobbar med honom, men frÄgan Àr vad han har hittat pÄ?! Har han rullat sig och hamnat tokigt? Eller har han stÄtt pÄ nÀsan nÀr de busat i hagen? Det fÄr vi aldrig reda pÄ och huvudsaken Àr att Figge mÄr bra! Och det gör han nu! Vi red samma lilla runda Àven idag för att checka av statusen och Figge hÀvdar att Matte ska slÀppa handbromsen sÄ vi kan dra pÄ lite!

Matte lovade att: "I morgon ska vi dra pÄ lite lite mer!"

Figge Àr för rolig nÀr L jobbar med honom, han vet precis vad hon ska göra och hjÀlper sÄ gÀrna till med att lyfta och böja sig Ät olika hÄll! L hon lyfter, trycker, drar, vÀnder och vrider pÄ alla Figges kroppsdelar. Men sedan nÀr allt börjar slÀppa sÄ tror jag att det börjar "pirra" i kroppen pÄ olika stÀllen och dÄ vet han inte riktigt hur han ska bete sig för att fÄ utlopp för sin kÀnsla och kan inte riktigt stÄ still. SÄ dÄ börjar han i stÀllet att nafsas pÄ första bÀsta del som rÄkar befinna sig inom mulens rÀckvidd! Idag rÄkade Mattes finger fÄ sig ett litet lÀtt bett och dÄ sÄg han sÄ oskyldig ut att det faktiskt inte gick att bli arg pÄ honom...!

Lördag 14/7: Matte var ju tvungen att hĂ„lla vad hon lovat sĂ„ idag drog vi pĂ„ lite mer! Vi var ute i ca 1 timme, mest skritt men vi travade och galopperade oxĂ„! Kompisen Chico fick vara först i galoppen för han har sĂ„ stor galopp och dĂ„ tĂ€nde Spanjacken till lite och ville verkligen raca pĂ„! Men dĂ„ sa Matte: Åh nej, inte Ă€nnu!!!!

Figge hĂ€vdar med STORA BOKSTÄVER att det INTE Ă€r nĂ„got fel pĂ„ honom lĂ€ngre men MATTE har bestĂ€mt att vi tar det lite lugnt nĂ„gra dagar till!

Söndag 15/7: Idag packar i in oss i transporten och Ă„ker till JB för att checka Figge! Vi tar en liten stunds seriös dressyr med lĂ„ga krav men med noggrannhet i rörelserna hos oss bĂ„da! Vi jobbar med serpentiner, volter och skĂ€nkelvikning! Det kĂ€nns bitvis riktigt bra och vi kan konstatera att vi kĂ€nner oss lite ringrostiga... men det fĂ„r man vara :o) Det blir Ă€ven lite galopp i bĂ„da varven, nĂ„gra enkla fusk-serpentiner och en och annan jĂ€ttestor teardrops! Även detta kĂ€nns bra! Skönt!! Nu hoppas vi pĂ„ att mĂ„ndagens konstiga upplevelse berodde pĂ„ de lĂ„sningar som han hade och att allt Ă€r frid och fröjd igen!!

eXTReMe Tracker