Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro538.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 24

M√•ndag 11/6: √Ąntligen s√• drar vi p√• en l√•ng h√§rlig ritt mot papegojbacken! Spanjacken fick f√∂r f√∂rsta g√•ngen i √•r m√§ta sina krafter i den tuffa uppf√∂rsbacken och minsann, han har blivit starkare!!! K√§nde hur han kunde trycka till hela v√§gen upp!! Det blev mycket galopp och Figge blev rej√§lt svettig!! Och han k√§ndes d√• inte speciellt tr√∂tt n√§r vi kom hem!!

Och jag m√•ste erk√§nna.... jag tror jag h√•ller p√• att f√∂rvandlas till en "riktigt" dressyrtant!! Aldrig n√•gonsin har jag ute p√• en rej√§l racer-runda t√§nkt p√• hur jag har mina h√§nder och armb√•gar.... ¬†det gjorde jag idag!!! "TUMMARNA UPP OCH IHOP MED H√ĄNDERNA": sa jag till mig sj√§lv och k√§nde mig v√§ldigt √∂veraskad! Misst√§nker skarpt att nedanst√•ende hemska bild √§r orsak till mitt handlande! Ghaaaa...! Det SKA bli b√§ttre!!!

I morgon måste det bli dressyr, är så sugen för jag har fått så många tips på roliga övningar från Annie och hennes ridskola!!! Tralalala....!!

Tisdag 12/6: Ganska sent så packade vi in oss och åkte till JB för lite dressyr! Tyvärr så var det hinder överallt, ridskolan hade avslutning. Så jag kunde inte rida alla programmvägar och övningar jag tänkt men det gick bra ändå!

Som tur var så var stora mittvolten ledig så jag kunde jobba med Annies voltövning och hinderna stod så det gick att runda dom perfekt vid volten utåt. Den övningen passar oss perfekt, vi kan först i lugn och ro jobba lite i skritt för att över gå till trav när vi känner oss redo för det! Det händer så mycket hela tiden med den övningen och man måste verkligen se till att man har koll på både sig själv och hästen. Idag jobbade vi även i galopp, perfekt, det blev många övergångar galopp - skritt - ny galopp!

Vi provade även Annies Teardrops i med förvänd galopp och det gick alldeles lysande! Och efter den så provade vi en serpentin i galopp som gick lysande bra. Och så har jag ju jobbat med den perfekt halten! Idag kom den.... i alla fall en gång!!!! Det är en gång mer än förra träningen! Och jag fick till den just framför speglen så jag kunde direkt överösa Figge med berömm!! Snowman-övningen gick inte att prova idag på grunda av alla hinder, med det kommer fler dagar!

För övrigt är det bokstavsridning som gäller mest hela tiden, det ska hända något där och direkt! Vi lekte lite med att vända upp i galopp och göra halt hälsa, vi lekte vidare med att i galopp vända upp, göra halt-rygga-vänstergalopp- halt och den gick faktiskt riktigt bra!! Vi provade lite skänkelvikning, lite ökningar i både galopp och trav! När vi övar länga i trav är Matte rätt så sträng med att dela ut beröm.... Figge måste verkligen tänka rätt och försöka... det bler ingen utdelning av godis av sprigna fortare försök!!

Matte jobbade jättemycket med sina händer, är händerna rätt så kommer ju som sagt armbågarna automatiskt på mer rätt plats. Men det är svårt, jag är nog lite anatomiskt felbyggd (läs småfeta överarmar...) för mina armbågar hänger faktiskt utåt (de stora överarmsmusklerna tar emot...) även om jag är avslappnad .... kollade i speglen när jag kom hem! Det betyder att jag måste fysksikt hålla in armbågarna och det gör att jag i stället blir spänd/stel och stum i handen/armen...! Inte bra..! Tror att jag till att börja med bara ska tänka på att hålla handen lite mer ihop och tummarna upp.... och så får armbågen hamna där den hamnar tills vidare för det måste vara avsalppnat.

Längtar redan till nästa träning... :o)

Onsdag 13/6:

En härlig lugn runda som innehöll en mysig stund vid ån!!

 

Torsdag 14/6: Kör en repris på gårdagen :o)

Fredag 15/6: Åka till JB och träna dressyr! Idag tränar vi för AC, det var längesedan och hon tyckte minsann att Figge blivit mycket starkare!! Eftersom vi ska tävla i morgon så tog vi det "lugnt" och övade inte på nya övningar, vi kollade av volter, galoppökningar och travökingar! Det gick super och jag fick bra tips på hur Figge och jag ska öva travökningar!! Figge gick jättebra och är ju helt klart bäst!!!

Inatt sover Figge inne och får tillbringa förmiddagen i grushagen, innan han ska flätas och putsas upp inför morgondagen!!

Lördag 16/6: Idag drar vi till Yxnarum och rider en LB:2- Tävlingen går på gräs så idag kör vi med gräsbroddar! Ska sanningen fram så gillade vi inte att rida på gräs.... det kändes lite konstigt. Figge ville inte ens prova att länga men å andra sidan så gjorde han sitt bästa på alla andra moment! Idag fick vi vår allra första 8:a! Tralalala..!

Det är konstigt det här med hur det känns när man rider sitt program, idag tyckte jag att det kändes mycket sämre än förra helgen då vi var i Gärds, det kändes som om den tunga tjäran var tillbaka och som jag fick driva! *Pust*! Men idag gillade domaren oss så vi fick helt oväntat 66.67% och hamnade på en 2:a Whiiiii!!

Nu tar vi sommarlov.... om det inte dyker upp något intressant.....! Så här på gammeldar så tycker jag minsann att det blivit kul att tävla!! Och så här såg dagens ritt ut!

Söndag 17/6: Figge får idag bekanta sig med CW som ska passa Figge några dagar då Matte är upptagen med annat! Det gick jättebra men Figge var sträng och sa: "Ska vi galoppera i höger varv så ska du minsann sitta rätt i fattningen"! Skojja om jag känner igen det... !! Som jag har fått kämpa med att sitta still och inte luta mig varken bakåt, framåt, sidleds, inte klämma, vara lagom i handen....  osv!! Han är sträng den där Figge!! Sa till CW att Figge kommer att göra som du vill när du sitter rätt....! Han är sträng men rättvis!

eXTReMe Tracker