Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro548.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 23

M√•ndag 4/6: Figge har slarvat bort en sko. Men som tur √§r s√• kommer B√ĄSTA HOVIS och sl√•r p√• en ny sko redan idag! Tog 5 minuter fr√•n det att jag sms:at tills att vi best√§mt kl 19.00. Det √§r service det!!

Och när väl skon var på plats så hade Matte tappat lusten att rida för jag hade velat rida ut och busa lite....!

Tisdag 5/6: Idag drar vi på tur helt själva! Det var ingen som kunde följa med och Figge var liksom tvungen att motionera så det var bara till att ge sig iväg på en nygammal runda!

Figge och jag raglade likt en överförfriskad Sweden Rock besökare kors och tvärs över vägen de första 500 meterna för Figge såg Jagularer överallt!! Men när joggaren joggade förbi oss och inte blev rädd för en enda Jagular insåg Figge att man kan gå här utan att dö, och så då började han helt plötsligt gå rakt fram!!

Idag så körde vi en egenkomponerad variant av träning, det var en blandning av distans, dressyr och styrketräning för vi joggade mycket, uppför, nedför, över stock och sten och länge. Och när vi joggat ca 3 km släppte Figge handbromsen och sa: "Här känner jag igen mig".... och så tyckte han att vi kunde dra på!!

Rundan var ca 9,5 km lång och tog ca 70 minuter. Figge var nöjd när vi kom tillbaka för det fanns lite överflödigt spring i benen och mellan öronen!

Onsdag 6/6: Bomträning med EO! Så kul, men någon hoppehäst är Figge då rakt inte för han klonkar i bommarna mest hela tiden och Matte känner sig ibland lite olustig och tror att vi ska snubbla omkull! Märkligt att han klonkar i bommarna så ofta när han är så skicklig och säker få foten i skogen.... och då kör vi i ett helt klart högre tempo och där är inte Matte alls olustig! Men vi har kul ändå och bomträningen är så bra för vi vår verkligen öva kontroll och smidighet!

Det är kluriga vägar, det ska vara rätt antal galoppsprång mellan, det ska göras avbrott till skritt mellan övningar, vi jobbar med sidförande hjälper, bommar på volt och så avslutade vi allt med att en lång lång klurig bana!! Vi var trötta, svettiga och nöjda när vi åkte tillbaka till betet och efter Figges "efter ridturspann med godsaker" rullade han sig länge och väl!

Det filmades lite och herregud vad m√•nga sanningar man f√• se d√•!! Jag ser ju inte klok ut! √Ąr ju bredaxlad och "satt" redan fr√•n b√∂rjan och med s√§kerhetsv√§st pekar armb√•garna rakt ut!! S√• r√§√§√§ligt!! Men det bjuder jag p√• f√∂r vi hade i alla fall kul n√§r vi snubblade runt bland bommarna!!

 

Torsdag 7/6: En härlig skrittrunda längs Mörrumsån! Tyckte dock att Figge var slö och gräsa-stinn men han var pigg som en mört när vi väl skrittat ett tag!!

Fredag 8/6: Åka och träna dressyr på JB. Det regnar så det är skönt att ha tak över huvudet! Figge gillar verkligen att komma hem, han frustar... och frustar... och frustar när vi rider fram.

Idag började vi med Annies lösgörande voltarbete, först i skritt och sedan i trav. Det behövdes verkligen att mjukas upp lite för Figge var ordentligt gräsfylld och såg lite ut som en tunna. Men när han bajsat  och kissat typ massor av gånger kom vi igång! Vi uppmärksamhet, övergångar och så red vi igenom programmet två gånger.

Väl hemma igen så fick Figge bo inne i natt, helt själv!!! Och det gick jättebra!! Han börjar lära sig!! Och tur är väl det för nästa fredag ska han bo inne igen för då är det åter igen tävling på lördagen!!

Lördag 9/6: På tävling! Vi åker till Gärds Ryttarförening och rider en LB:2:a utomhus! Figge känns faktiskt riktigt bra!! Figge känns koncentrerad under hela ritten och det känns som om den tjära vi tidigare pratat om har lättat jättemycket!! OCH ett stort plus tiill Figge som idag tänkte rätt och försökte länga i traven! Jag vet att vi har många mil kvar men jag är så glad över att han idag på banan försökte!! Ett stort steg åt rätt håll!! Jag mutar Figge på träningen med godsaker så fort han försöker att visa lite av den längning vi kan få fram på våra uteritter och det börjar betala sig!! Tralalalaaaa.....!!

Idag skrapade vi ihop 64% och hamnade på en 10:onde plats av 26 starter!! Jättenöjd är jag!!!

Söndag 10/6: Vilar, vi tar bara ett litet lekpass på sandbanan!!

eXTReMe Tracker