Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro94.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 13

Måndag 26/3: Idag tar vi en stillsam skrittrunda. Vi tar E:22:an som tar ca 50 minuter. Matte tänkte tillbaka på hur det kändes att rida denna rundan för flera år sedan. Då blev Figge jättetrött men det blev han inte idag!! Trots en hård runda igår så kändes Figge pigg och han skrittade med raska steg hela rundan!

Tisdag 27/3: Figge vilar och laddar! Idag har det varit otroligt varmt, 20 grader!!

Onsdag 28/3: För tredje dagen i rad vilar Figge! Idag var det inte alls planerat men när vi väl skulle börja rida så blåste det storm så allt for omkring på hela gården. Och eftersom båda ridhusen var upptagna så lade vi ner dagens dressyrarbete. Matte hoppade inte ens upp! Så vi gick omkring på ridbanan och övade på att skritta långsamt rakt fram...! Det är inte lätt! Figge skickar gärna runt bakdelen åt alla möjliga håll.

Snart är det sommar och då åker vi till GV! Längtar!

Torsdag 29/3: Efter många dagars vila, bomträning och vild och lång uteritt så försökte vi idag skaka loss våra dressyrkunskaper! Det var lite rostigt måste jag säga och det tog en stund innan jag fick snurr på Figges bakben! Men till slut så hade vi startat upp alla motorerna och när vi ändå var igång så passade vi på att rida igenom LB:2 programmet!

Fredag 30/3: Idag kör vi ett genrep i ridhuset och repeterar gårdagens övningar och vi upptäcker att de fungerar riktigt bra! Vi tar ett kort pass och siktar in oss på att bara må bra och göra det vi kan, det vi inte kan kan vi inte göra något åt!! Efter ridpasset fick Figge årets första bad! Han var skitit.... det syns inte så tydligt på en brun häst men jag ska säga att vattnet var inte rent! Nu är han något renare!!

Lördag 31/3: Idag drar vi på dressyrtävling till Ronneby! Trots att Matte var ute i god tid så hände det något.... när vi satt i bilen och skulle köra så var vi en 15 minuter försenade! Varför vet vi inte!! Och naturligtvis så rullar allt på snabbt som tusan i Ronneby så när vi kommer så får vi rappa på, ut med Figge från släpen, på med sadeln och så får vi jogga till framridningen. Där här vi bara ca 15-20 minuter på oss innan vi ska in och hålla oss beredda på banan....!!

Figge är som vanligt en hjälte som står ut med alla mysko tokigheter som kan uppstå och går lysande på framridningen. Väl inne på banan så står han emot och som vanligt känns det som vi rider i tjära. Men det känns värre än vad det ser ut på filmen och det är i alla fall skönt!

Däremot så var det dålig utdelning på %-ten, vi fick bara ihop 58.33 %! Men klubbkompisen och jag kom fram till att domaren var snål!! Så dåliga var vi faktiskt inte, vi borde båda två i alla fall fått 60%. Men det är vad vi tycker :o) Så här såg det i alla fall ut denna gången!

Söndag 1/4: Vi drar på en trevlig 2 timmars skrittrunda tillsammans med LN och Lilleman! Skönt att bara skräpa runt lite!!

eXTReMe Tracker