Stallet

Blandade bilder

figaro294.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 9

MÄndag 27/2: Drar pÄ oss dressyr klÀderna och försöker oss pÄ ett trÀningspass. Vi skulle hoppat in pÄ AC-trÀningen idag men tyvÀrr sÄ stÀllde hon in pga sjukdom. Jag som blev sÄ glad att fÄ tillfÀlle att trÀna...!

NÄja, vi tuffade pÄ och jobbade med att hÄlla koll pÄ rymmande bogar och bakdelar. Vi behöver jobbar pÄ ordentlig med framÄtbjudningen för vi vinglar mest omkring den första halvtimmen. Vi har massor att jobba med innan vi kommit tillbaka dit vi var i höstas! Figge kÀndes fin och han försökte efter bÀsta förmÄga att utföra vÄra uppgifter!

VÀgde idag Figge och han hamnade pÄ ca 470 kg sÄ han Àr just nu i ganska bra skick och vi har jobbat bort "gubbmagen" som kom under vilan!

Tisdag 28/2: Idag var det 10 grader nÀr jag kom till stallet, allt Àr tinat och uteridbanan Àr ridbar igen!! SÄ idag har vi sÀsongspremiÀr dÀr och det gick sÄ bra! Vi började idag med mÄnga volter i skritt lÀngs lÄngsidan, en volt vid varje bokstav, och i volten var det viktigaste att fÄ inner bak att jobba in under mot yttertyglen. Kom pÄ att vi har tappat det tÀnket, speciellt i vÀnster varv dÀr Figge gÀrna lÄter högerbogen rymma och flyttar in bakdelen. Men idag passade Matte varenda steg!

Vi fortsatte i trav med övningen att pÄ diagonalen göra ca 2-3 steg öppna, 2-3 steg sluta, flera gÄnger i bÄda varven! Nu började jag fÄ ett riktigt bra stöd i i handen i bÄda varven. Vi fortsatte i galoppen dÀr vÄr enda uppgift var att bibehÄlla ett bra stöd i handen, speciellt i vÀnster varv!!

Det var ett riktigt bra pass idag! Trallalala...! Jag tror vi har vÄrkÀnslor!!

Onsdag 29/2: Idag fĂ„r Figge nya skor! Vi gĂ„r ner och hĂ€nger lite pĂ„ uteridbanan och Figge fĂ„r öva pĂ„ att öka volten och inte gĂ„ sĂ„ nĂ€ra mig hela tiden! Sedan gĂ„r vi hem och dĂ„ fĂ„r Figge prova sitt nya finmaskiga hönĂ€t som hĂ€nger i boxen. NĂ€r jag hĂ€ngde in det sĂ„ glodde han pĂ„ mig och det sĂ„g ut som om han sa: "NÄÄJJJ, inte hĂ€r inne i boxen oxĂ„? Det tar ju sĂ„dan tid att Ă€ta!!!"

Torsdag 1/3: TorsdagstrÀnat med oss sjÀlva! Hade tÀnkt att rida igenom LB:1 men det blev inte sÄ... tyvÀrr!

Innan vi startade upp sÄ var Figge tvungen att hÀlsa pÄ alla som var pÄ lÀktaren! Det Àr hans favoritsysselsÀttning! Ofta ofta Àr det nÄgon som har godis i fickan, och en godisbit kan man ju inte missa! Fast en del vill inte prata med honom.... trots att han ber och ber!!

Vi jobbade idag vidare med att Matte ska fÄ ett bra stöd i handen i bÄda varven! MÄnga volter i skritt och trav, vid varje bokstav, vi övade med lite skolor i bÄda varven och sÄ bad Àven Matte och en liten öppna i galopp och fick faktiskt nÄgra bra steg Ät varje hÄll!

MÄste verkligen tÀnka pÄ att jag sitter bra och inte lutar mig inÄt i höger varv. TÀnkte Àven pÄ att försöka vara mjuk och "passiv" sÄ lÀnge Figge utför önskad övning utan att Àndra tempo. Traven gÄr ganska bra nu och i galoppen börjar Matte kunna "Äka" med lÀngre och lÀngre utan att Figge slutar att jobba!

Fredag 2/3: Idag checkar vi av sÄ att vi har allt pÄ rÀtt plats, det har vi! Figge Àr juvligt mjuk och följsam. Nu ska bara Matte fÄ ordning pÄ sin kropp sÄ vi kan vara mjuka och följsamma samtidigt!!

Lördag 3/3: Idag sticker vi pÄ utflykt och rider sÀsongens första dressyrtÀvling (pay&ride) och det gÄr lysande bra! Figge har aldrig nÄgonsin varit sÄ avslappnad, mjuk och följsam som han idag var pÄ framridningen!! Det kÀndes nÀsta som om man skulle avslutat ritten redan innan vi gick in pÄ banan!!

NÀr vi vÀl kom in pÄ banan sÄ blev han först spÀnd, men eftersom att vi hann trava runt ett varv Ät varje hÄll sÄ slappnade han av! Hela ritten var helt klart den bÀsta vi nÄgonsin har gjort, det var lite segt ibland men Figge jobbade ÀndÄ pÄ med bra energi och jag behövde bara pÄminna honom ibland!! Vi missade en galoppfattning och sÄ fick vi ett för tidigt avbrott efter den sista galoppökningen. Vi hade ingen ork kvar sÄ vi kunder hÄlla ihop oss :o) Men vi Àr ssÄÄÄ nöjda med oss sjÀlva. Idag skrapad vi ihop 64.48 %.

 

Söndag 4/3: Idag tar vi det lugnt och gÄr pÄ promenad i över 1 timme! Kom pÄ att Figge inte gick som en Äl med dragen handbroms nÀr vi gick frÄn gÄrden!!

Figge var pigg och glad! Det sprÀtte lite i alla fyra benen och ett tag sÄ trodde jag att vi skulle lyfta! Men Figge Àr duktig och hÄller sig i skinnet och lyssnar pÄ Matte Àven nÀr vi kom till "racer-trÀckan"! Sista biten hem sÄ galopperade vi i en underbart bÀrig och avslappnad galopp! Han kÀndes lika go i dag!! BÀsta Figge Spanjack!!

eXTReMe Tracker