Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro144.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 9

Måndag 27/2: Drar på oss dressyr kläderna och försöker oss på ett träningspass. Vi skulle hoppat in på AC-träningen idag men tyvärr så ställde hon in pga sjukdom. Jag som blev så glad att få tillfälle att träna...!

Nåja, vi tuffade på och jobbade med att hålla koll på rymmande bogar och bakdelar. Vi behöver jobbar på ordentlig med framåtbjudningen för vi vinglar mest omkring den första halvtimmen. Vi har massor att jobba med innan vi kommit tillbaka dit vi var i höstas! Figge kändes fin och han försökte efter bästa förmåga att utföra våra uppgifter!

Vägde idag Figge och han hamnade på ca 470 kg så han är just nu i ganska bra skick och vi har jobbat bort "gubbmagen" som kom under vilan!

Tisdag 28/2: Idag var det 10 grader när jag kom till stallet, allt är tinat och uteridbanan är ridbar igen!! Så idag har vi säsongspremiär där och det gick så bra! Vi började idag med många volter i skritt längs långsidan, en volt vid varje bokstav, och i volten var det viktigaste att få inner bak att jobba in under mot yttertyglen. Kom på att vi har tappat det tänket, speciellt i vänster varv där Figge gärna låter högerbogen rymma och flyttar in bakdelen. Men idag passade Matte varenda steg!

Vi fortsatte i trav med övningen att på diagonalen göra ca 2-3 steg öppna, 2-3 steg sluta, flera gånger i båda varven! Nu började jag få ett riktigt bra stöd i i handen i båda varven. Vi fortsatte i galoppen där vår enda uppgift var att bibehålla ett bra stöd i handen, speciellt i vänster varv!!

Det var ett riktigt bra pass idag! Trallalala...! Jag tror vi har vårkänslor!!

Onsdag 29/2: Idag f√•r Figge nya skor! Vi g√•r ner och h√§nger lite p√• uteridbanan och Figge f√•r √∂va p√• att √∂ka volten och inte g√• s√• n√§ra mig hela tiden! Sedan g√•r vi hem och d√• f√•r Figge prova sitt nya finmaskiga h√∂n√§t som h√§nger i boxen. N√§r jag h√§ngde in det s√• glodde han p√• mig och det s√•g ut som om han sa: "N√Ą√ĄJJJ, inte h√§r inne i boxen ox√•? Det tar ju s√•dan tid att √§ta!!!"

Torsdag 1/3: Torsdagstränat med oss själva! Hade tänkt att rida igenom LB:1 men det blev inte så... tyvärr!

Innan vi startade upp så var Figge tvungen att hälsa på alla som var på läktaren! Det är hans favoritsysselsättning! Ofta ofta är det någon som har godis i fickan, och en godisbit kan man ju inte missa! Fast en del vill inte prata med honom.... trots att han ber och ber!!

Vi jobbade idag vidare med att Matte ska få ett bra stöd i handen i båda varven! Många volter i skritt och trav, vid varje bokstav, vi övade med lite skolor i båda varven och så bad även Matte och en liten öppna i galopp och fick faktiskt några bra steg åt varje håll!

Måste verkligen tänka på att jag sitter bra och inte lutar mig inåt i höger varv. Tänkte även på att försöka vara mjuk och "passiv" så länge Figge utför önskad övning utan att ändra tempo. Traven går ganska bra nu och i galoppen börjar Matte kunna "åka" med längre och längre utan att Figge slutar att jobba!

Fredag 2/3: Idag checkar vi av så att vi har allt på rätt plats, det har vi! Figge är juvligt mjuk och följsam. Nu ska bara Matte få ordning på sin kropp så vi kan vara mjuka och följsamma samtidigt!!

Lördag 3/3: Idag sticker vi på utflykt och rider säsongens första dressyrtävling (pay&ride) och det går lysande bra! Figge har aldrig någonsin varit så avslappnad, mjuk och följsam som han idag var på framridningen!! Det kändes nästa som om man skulle avslutat ritten redan innan vi gick in på banan!!

När vi väl kom in på banan så blev han först spänd, men eftersom att vi hann trava runt ett varv åt varje håll så slappnade han av! Hela ritten var helt klart den bästa vi någonsin har gjort, det var lite segt ibland men Figge jobbade ändå på med bra energi och jag behövde bara påminna honom ibland!! Vi missade en galoppfattning och så fick vi ett för tidigt avbrott efter den sista galoppökningen. Vi hade ingen ork kvar så vi kunder hålla ihop oss :o) Men vi är ssååå nöjda med oss själva. Idag skrapad vi ihop 64.48 %.

 

Söndag 4/3: Idag tar vi det lugnt och går på promenad i över 1 timme! Kom på att Figge inte gick som en ål med dragen handbroms när vi gick från gården!!

Figge var pigg och glad! Det sprätte lite i alla fyra benen och ett tag så trodde jag att vi skulle lyfta! Men Figge är duktig och håller sig i skinnet och lyssnar på Matte även när vi kom till "racer-träckan"! Sista biten hem så galopperade vi i en underbart bärig och avslappnad galopp! Han kändes lika go i dag!! Bästa Figge Spanjack!!

eXTReMe Tracker