Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro194.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 38

MÄndag 19/9: BarbackatrÀning dÀr matte fÄr jobba med balansen! TÀnk att det ska vara sÄ svÄrt att sitta mitt över i balans! Drar hela tiden upp högebenet och dÄ kan vi inte svÀnga till vÀnster eftersom jag litar mig inÄt och slÀpper ivÀg högerbogen...! SÄ i sÀkert 40 minuter övade matte sig i att sitta i balans och mitt över i lagom mjuk trav... samtidigt som vi skulle göra volter, 90-gradessvÀngar, lite öppna, sluta och tempovÀxlingar. Det mÀrktes direkt nÀr jag vÄgade slÀppa höft och ben att Figge tog lite lÀngre steg! En jÀttebra balansövning för Matte.... en "vilo-dag" för Figge som vÀnligt men bestÀmt hela tiden talade om nÀr Matte tappade balansen!

Tisdag 20/9: Vi drar idag pÄ tur helt sjÀlva Figge och jag! Jag gillar det!! Idag hade vi som mÄl att slÄ vÄrt gamla hastighetsrekord pÄ 35,1 km/tim! Vi vÀrmer upp genom att jogga bÄde hÀr och dÀr, vi laddar i 40 minuter och allt kÀnns perfekt! NÀr vi kommer fram till vÄr "tÀvlings-strÀcka" sÄ laddar vi upp i startblocken och drar ivÀg mot kurvan dÀr vi ska stampa plattan i botten sÄ snart vi fÄtt sikte pÄ att ingen Àr i vÀgen!

Skit oxĂ„.... dĂ€r kom en sĂ„dan dĂ€r hurtbulle och motionerar.... vi drar lĂ„ngsamt handbromsen och kommer ner i skritt! DĂ„ ser vi att det Ă€r HW frĂ„n stallet.... sĂ„ vi vĂ€nder tillbaka och gör HW sĂ€llskap och börjar om :o) SĂ„ med HW som publik gĂ„r vi ner i startblocken.... klara, fĂ€rdiga.... GÅ!! Och jĂ€klar vad vi drog pĂ„ och om allt stĂ€mmer sĂ„ var vi minsann i hela 5 sekunder uppe i en topphastighet pĂ„ 39 km/h. Trallalala.... Vi krossade vĂ„rt gamla rekord rejĂ€lt men jag tror vi lĂ€gger rekordet inom parentes och provar lite fler gĂ„nger innan vi Ă€r sĂ€kra pĂ„ att det verkligen Ă€r pĂ„ riktigt! Men kul var det :o)

Onsdag 21/9: Trippar ut pÄ sandbanan och inser att varken Figge eller Matte har lust....! SÄ vi lufsar omkring, kliver över lite bommar som rÄkar ligga ute, galopperar runt lite pÄ halvlÄng tygel och förmodligen ser vi allmÀnt shaviga ut! MEN, efter en stund nÀr vi var lite mer uppvÀrmda sÄ piggade vi bÄda pÄ oss och helt plötsligt var vi ambisösa!

Idag jobbade vi med att samla ihop oss, till skillnad frÄn den senaste tiden dÄ focus legat pÄ framÄt-tÀnk! Man mÄste ju tÀnka framÄt innan man kan samla för annars ramlar man ihop i en stillastÄende hög! Bitvis var Figger riktigt fin och jag tror nog att jag aldrig har galopperat sÄ sakta, balanserat och med framÄt tÀnk! Samlade ihop Figge med sÀtet och ju finare, med lÀttare hjÀlper och ju mer avslappnad jag var ju bÀttre jobbade Figge!! Skit kul att fÄ nÄgra sÄ fina sprÄng! Till slut sÄ var han sÄ lösgjord att vi i galopp kunde fÄ nÄgra fina sprÄng i sluta och en gÄng kunde vi galoppera i förvÀnd galopp riktigt riktigt bra!! NÀr man fÄtt kÀnna pÄ dessa fina sprÄng i förvÀnd galopp sÄ vet man nu vad man ska sikta mot :o) Tralalala...!

Men öppna i trav och galopp.... NÄÄÄJJJ sĂ€ger Figge , jag skyller allt pĂ„ mig för jag tror nog att Figge egentligen kan men att pilotens kropp och hjĂ€rnkontor slutar att samarbeta! Det gĂ„r lite lite bĂ€tte i höger varv men i vĂ€nster sĂ„ .....NÄÄJJJ....! Matte mĂ„ste skĂ€rpa sig!!!

Torsdag 22/9: TorsdagstrÀning för EF och lika kul som vanligt! Figge gick super! Jag hade focus pÄ att slÀppa ner och slappna av i höger ben och att försöka flytta fram mina skÀnklar lite och att rida med nÄgot kortare tyglar. Vi har svÄrt i vÀnster varv dÀr vi hela tiden glider in mot mitten för att jag "klÀmer" med högerbenet. SÄ fort jag sköter mig sÄ gÄr det utmÀrkt!

Förutom mattes alla uppgifter sĂ„ jobbade vi bland annat med galopp, skritt, galopp skritt....! Grrr... matte om hon inte sitter rĂ€tt i fattningen för dĂ„ sĂ€ger Figge NÄÄJJJ! Under hela tiden sĂ„ pĂ„pekade EF att vi skulle hela tiden tĂ€nka "Vart Ă€r ni pĂ„ vĂ€g och rid dit bĂ„de kroppsligt och mentalt"!  Det uttrycket passade mig bra som ofta glömmer och dĂ„ tappar vi bjudning! Vi jobbade med att vĂ€nda upp pĂ„ medellinjen och hĂ€r mĂ„ste vi verkligen tĂ€nka pĂ„ att vi vet vart vi Ă€r pĂ„ vĂ€g och bibehĂ„lla energin genom svĂ€ngen! HĂ€r fĂ„r matte inte bara Ă„ka med och pĂ„minna Figge om att bestĂ€llt tempo gĂ€ller Ă€nda tillsa matte bestĂ€ller nytt! Tralalalal....!

Fredag 23/9: Idag tar vi med oss garrocha-pinnen till utebanan. Vi jobbar pÄ att hÄlla formen pÄ volten, rygga, snurra och galopp runt pinnen! Denna gÄngen kunde vi galoppera lite mer Àn nÄgra steg runt pinnen!

Lördag 24/9: Tillsammans med ÅB och Taggie drar vi pĂ„ lĂ„ngtur, detta var Figges och min lĂ€ngsta runda nĂ„gonsin. Den var 2,2 mil och vi red ett friskt tempo hela tiden. Medelhastigheten var 9,4 km/h och vĂ„r topphastighet hamnade pĂ„ 36.9 km/h.

Att det blev lite lĂ€ngre idag berodde pĂ„ att vi testade lite nya vĂ€gar och jag kommer efter hand att fortstĂ€tta att lĂ€gga till vĂ€gar för det finns nog möjlighet att fĂ„ till en bra 3-3Âœ-timmes tur pĂ„ det hĂ„llet. Karta pĂ„ dagens runda finns under Kartor pĂ„ ridvĂ€gar!

PÄ vÀgen hem har vi tvÄ nöjda och fortfarande hyffsat pigga hÀstar som fÄr en vÀlbehövlig varm dusch och de kommer bÄda att sova gott inatt! Det kommer förresten deras ryttare oxÄ att göra! I morgon Àr en ny dag och nya Àventyr! Eftersom matte bokat YG trÀning i morgon sÄ ska det bli intressant att med tanke pÄ en tuff racer-runda se i vilken form Figge Àr i.....!

Söndag 25/9: Figge och jag vÀrmer upp eventuellt stela muskler pÄ sandbanan innan det Àr vÄr tur! YG frÄgade lite om vi hade nÄgra problem? Ja svarade jag, höger ben kan inte slappna av ordentligt. Sedan sÄ fÄr matte börja med att stÀlla sin egen nacke Ät bÄda hÄllen, jag fÄr vÀnda och vrida, nÀÀÀj sÀger YG, gör om.... och efter en stund sÄ fÄr Matte till det! NÄ, sÀger YG, hur kÀnns det nu dÄ? DÄ har helt plötsligt benet ramlat ner pÄ rÀtt plats.... Jag fattar ingenting...!! Eller jo det gör jag för YG förklarade att allt börjar uppe i nacken och jag mÄste slÀppa dÀrifrÄn hela vÀgen ner till tÄrna! Det kÀndes toppen att benet slÀppte, nu hoppas jag att jag kommer ihÄg hur jag ska göra nÀsta gÄng benet lever ett eget liv.... vilket jag Àr sÀker pÄ att det kommer att göra!!

Sedan sÄ sa YG att vi skulle jobba med mina ben.... fÄ dom att ligga lite mer intill, och lite lÀngre fram, och sÄ skulle jag skÀnkla med vaden utan att ens tÀnka pÄ att anvÀnda hÀlen...! Inte lÀtt, inte lÀtt! Voine,voine...! Men tusan vad bra det blev de fÄ steg man rÄkar hÄlla ordning pÄ hela kroppen!

eXTReMe Tracker