Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro207.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 37

MÄndag 12/9: AC-trÀning! Oj idag fick Spanjacken och jag jobba! Men det gick riktigt bra! I trav gjorde vi en övning dÀr vi efter kortsidan vid första bokstaven la en 10 meters volt, lite öppna till mitten pÄ lÄngsidan, sikta pÄ mitten pÄ kortsidan och öka traven... osv! En bra övning som jag mÄste komma ihÄg att göra lite oftare. Vi gjorde nÀstan samma sak i galoppen, fast vi ökade lÀngs lÄngsidan istÀllet. Figge var idag sjöblöt av svett och AC sa innan tiden var slut att han gjort ett bra jobb och nu rÀcker det!! Tralalala...!! Nu laddar vi om till nÀsta tÀvling :o)

Tisdag 13/9: Skrittrunda i skogen...! Med inspiration och ide-stöld frÄn http://mullebloggen.se/ sÄ fÄr ni följande!

Matte: SlÀpp handbromsen sÄ att vi kommer nÄgonstans.
Figge: NÀÀÀjjj.... vi ska vÀl inte gÄ ivÀg sjÀlva?
Matte: Jo!
Figge: Det blir ju ensamt och jag mÄste gÄ först och bli uppÀten av jagularer!!
Matte: Det finns inga jagularer!
Figge: JO det gör det!
Matte: SLÄPP HANDBROMSEN OCH SKRITTA PÅ MED FRAMÅTBJUDNING....!
Figge: JA JAG SKA.... snart!

500 meter senare!

Matte: Nu skrittar du pÄ bra Figge!
Figge: Tack!
Matte: HÄll koll pÄ tassarna nu för nu blir det knep&knÄp med mycket stenar och rötter!
Figge: Det Àr lugnt.... jag har koll!

Figge: Trava???
Matte: Nej...!
Figge: Trava.....jag vill....!
Matte: Nej.... inte idag, du jobbade hÄrt igÄr och ska bara skritta dig mjuk idag!
Figge: Jag Àr jÀttemjuk.... trava?
Matte: Nej! Det Àr massor av stenar och rötter hÀr!
Figge: Lita pÄ mig, jag har koll!!
Matte: Sant men nej, inte idag!

Matte: Försöker dra handbromsen...!
Figge: NÄJJ...!
Matte: Vi mÄste stanna och vÀnda Figge.... hÀr Àr en stor stenhÀll och den Àr hal att gÄ pÄ!
Figge: Inga problem, jag har koll... vi gÄr!
Matte: NÄÄÄÄÄJJJJ.... *hĂ„ller andan*!
Figge: Det gick ju bra!
Matte: Gick bra?? Jag tycker inte att halka omkring pÄ en stenhÀll Àr bra?!
Figge: Mespropp!!

Figge: Hej hej..!
Matte: Vad artig du Àr!
Figge: Man mÄste hÀlsa pÄ barnen som Äker sparkcykel! Det ser kul ut!
Matte: Nyfiken Àr du!
Figge: :o) Man kanske fÄr godis!!

Matte: Hej hej....! Försöker dra handbromsen!
Figge: Stanna och prata.... NÄÄJJJJ!
Matte: Jo!
Figge: Nope!

Figge: Hemma igen!
Matte: Det var en hÀrligt skrittrunda! Imorgon blir det bÄde trav och galopp!!
Figge: Yes!!

Onsdag 14/9: Uteritt tillsammans med TS och Freisan och ÅB och Taggi! Idag red vi ca 1.9 mil pĂ„ 2Âœ timme! Spanjacken Ă€r i toppform och hade lĂ€tt kunnat gĂ„ en mil till! I början var Freisan och Taggi sĂ„ pigga att Freisan lekte lokomotiv och Taggi hoppade krĂ„ka mest hela tiden. Men nĂ€r vi tuffat pĂ„ en mil sĂ„ lugnade de ner sig sĂ„ att Figge och jag kunde frĂ€sa pĂ„ lite i galoppen utan att vara rĂ€dd för att tappa bort vĂ„ra medryttare :o)

Torsdag 15/9: Idag sÄ tar vi en liten lagom seriös genomkörare i ridhuset. Vi repeterar lite frÄn mÄndagens trÀning! Figge kÀnns pigg och framÄt trots en rejÀl lÄngtur igÄr. Det kÀnns bra inför helgen!

Fredag 16/9: VildhÀstFigge fÄr idag var vildhÀst och vila sig i form för matte ska Àta ute tillsammans med Sambo som fyller Är!!

Lördag 17/9: Bokstavsridning stÄr idag pÄ schemat! Figge skötte sig utmÀrkt medans matte har svÄrt att komma ihÄg om volten skulle ligga dÀr eller dÀr... total minneserror! TÀvlingsnerver?! :o) Vi red oavsett vÀgval igenom programmet 2 gÄnger!

Idag försökte minsann Figge att öka rejÀlt i galoppen! Duktig pÄlle sa matte! Att vi sedan ramlade ihop i en hög i andra hörnan Àr en helt annan historia! Friskt vÄgat, hÀlften vunnet :o) Som belöning fick Figge gÄ ut i hagen och rulla sig igen! Det finns tid för att bada i morgon förmiddag!

Söndag 18/9: TÀvling pÄ hemmaplan! Figge kÀndes faktiskt riktigt bra idag! Framför allt sÄ gick han sÄÄÄ braaa pÄ framridningen dÄ han var sÄ koncentrerad och full av energi! TyvÀrr sÄ fÄr vi ju inte med oss detta in pÄ banan men det kÀndes helt klart bÀttre Àn pÄ förra tÀvlingen för 14 dagar sedan. Idag red vi inte i sÄ mycket tjÀra och han hade lite mer framÄtbjudning. Vi fÄr Ànnu inte till nÄgra ökningar i trav och galopp sÄ naturligtvis fÄr vi inga poÀng dÀr men i ena galoppökningen sÄ fick jag i alla fall lite lite!! Ett litet pyttesteg framÄt pÄ banan varje gÄng Àr guld vÀrt! Och det dÀr med att göra halt pÄ banan......NÀÀjjj sÀger Figge och protesterar!

SjÀlv försökte jag tÀnka pÄ att rida med lite kortare tyglar.... det gick sÄdÀr... dvs inte alls bra :o) Rider hela programmet med för lÄnga tyglar! Och sÄ försökte jag att vara mjuk och inte sitta och klÀmma i onödan, det gillade Figge, Àven om jag inte lyckades hela tiden! NÄja, vi skrapade ihop 179 p = 59.67%, det var 2 p mer Àn förra gÄngen :o) Fast ytterligare ett ynkla litet poÀng hade suttit fint för dÄ hade vi hamnat pÄ 60 %.....! NÀsta gÄng kanske!!

Och sÄ hÀr sÄg det ut denna gÄngen!

 

eXTReMe Tracker