Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro539.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 18

Måndag 2/5: Sitsträning med YG. Idag övar åter igen på att vara avslappnade i höfter, rumpa och ben. Vi övade även på att vara stadiga och stabila i bålen utan att spänna ryggen, skitsvårt! Figge lyssnar som vanligt uppmärksamt så att han med stora bokstäver kan klaga på mig när vi tränar själva.

Igår innan vi drog på långtur lånade Figge Harrys box när matte skulle mocka. Nu har han skrivit en önske lista till husse! Han vill med ha en egen lucka!

 

Tisdag 3/5: Fortsätter på gårdagens teama. TS är i ridhuset och passar på att ofta påminna mig hela tiden om vad YG skulle ha sagt! Det är mycket att tänka på och även när TS gått så hörde jag hennes röst :o) Figge känns fin och vi jobbade ganska länge i traven med att jag skulle slappna av. Vi jobbade till en början mycket med volter och jag har svårt att få till min yttersida så att vi kan fått till en bra volt hela vägen i vänster varv.

Vi fortsatte i dag med lite mer galopparbete med framåttänk. Vi gör volter, ökar på diagonalen och försöker samla ihop oss igen när vi kommer ut på kortsidan. Vi jobbar med att fatta förvänd galopp och galoppera genom en hörna eller två. Han gillar när vi gör lite svårare övningar och det går riktigt bra, men Figge är lite lat..., så fort han börjar bli lite lite trött hittar han på orsaker att reagera på för att slippa jobba! Ganska genomskinligt eftersom han i vanliga fall inte bryr sig om något och att han fixar en 3-timmars uteritt och kommer hem utan att vara speciellt trött!!! Nä han försöker maska den skurken!! Hmmm....!

Onsdag 4/5: Idag kör vi bettlöst och börjar ridpasset med att starta och stoppa i skritt med så liten hjälp som möjligt, därefter övergår vi till tio skritt, tio trav osv...! Det var längesedan och det behövdes verkligen för det tog en stund innan vi hade en riktigt bra kommunikation med minsta möjliga hjälper. Vi fortsätter i traven med att rida tio travsteg, tio lite ökade travsteg, tio travsteg osv..! Ett jättebra sätt att kolla framåtbjuningen på och den var väl lite si och så... men det blev klart bättre!

Vi kör vidare med samma tänk även i galoppen, tio trav, tio galopp, avbrott till tio travsteg med längatänk, tio trav osv...! Massor av tempoväxlingar och det här bara måste jag komma ihåg att göra oftare. Den passade oss idag jättebra och slutet av passet gick galopparbetet super! Vi kunde till och med få till några fina steg i öppna i båda varven. Talalala!! 

Och så jobbade jag självklart med att vara lös och avslappnad i höften med tillhörande muskler, det gick riktigt bra tror jag.... så bra att jag fick kramp! Eftersom jag aldrig någonsin fått kramp i höftern när jag ridit så väljer jag att tro att det berodde på att jag faktiskt börjar komma någonstans med mitt arbete att släppa och slappna av :o) Eller hur!!

Torsdag 5/5: Torsdagsträning inställd på grund av bortrest tränare :o( Idag hade jag tänkt rida ut men eftersom molnen hängde kolsvarta strax ovanför huvudet så gick vi till uteridbanan istället och genomför ett litet pass. Så här efteråt så hade vi klarat oss men det vet man ju inte innan!

Nå, vi kör även idag bettlöst och vi kollar av genom att fortsätta med att rida 10 steg av allt möjligt. Idag blandade jag friskt mellan alla gångarter och olika övningar och skolor och målet var att på det 10:onde steget skulle vi byta till något nytt! Det krävdes både konsentration av både häst och ryttare och Figge gick så jäkla bra!! Alltså, det var som smör, han var så uppmärksam, följsam och mjuk!  Tralalalalaaa!!!!

Fredag 6/5: Figge vilar sig i form till morgondagens tidiga morgon ritt!

Lördag 7/5: Tidigt morgonpass och jag tycker att det går jättebra! Och jag tro minsann att till och med Figge tycker att hans ryttare ridit jättebra idag! Jag blev glad när jag såg detta när dagens pass var avslutat!! Man behöver inte bett för att få skum i mungipan :o) Tralalala...!!

Söndag 8/5: Får idag sällskap av F och Harry så vi dra ut på en liten lagom tur! Härligt härligt!!

eXTReMe Tracker