Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro797.jpg

Personliga rekord

Kartor pÄ ridvÀgar

Vecka 17

MÄndag 25/4: NÄgot stela (lÀs matte, Figge Àr inte stel) lufsar vi ut pÄ sandbanan för ett dressyrpass. Det hÀr med att ha lösa höfter Àr ju skithÀftigt. Kan nu meddela att Figge "krÀver" att hans matte alltid ska ha lösa och mjuka höfter med tillhörande muskler. Han talar tydligt om nÀr jag spÀnt mig...! BÀttre PT kan man inte fÄ!! SÄ under hela dagens pass sÄ hade jag focus pÄ mina höfter trots att jag försökte utföra lite andra övningar. Vi började med att jobba med öppna och sÄ fort jag ville ha en öppna sÄ spÀnnde jag mina höfter och Figge tappade all energi! Ibland sÄ fick vi till nÄgra steg med lösa höfter! 

Vi fortsatte med lite tempovÀxlingar och nu hittade vi verkligen en skitbra kommunikation för det rÀckte med att jag blev lÄngsam och fick lite mindre rörelse i höften för att samla och sÄ kunde jag genom att slÀppa pÄ mer rörelse öka! Det var skithÀftigt! Vi fick Àven till en jÀttefin trav dÀr jag kÀnner att rörelsen kommer igenom hela kroppen genom ryggen pÄ Figge och det kÀnns som om han rör sig mer luftigt!

I galoppen sĂ„ försökte vi oss pĂ„ lite förvĂ€nd galopp, dvs fatta förvĂ€nd galopp pĂ„ rakt spĂ„r och sĂ„ försökte vi galoppera genom bĂ„da hörnen pĂ„ kortsidan. Och det gick mycket bra i bĂ„da varven, och jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att det berodde pĂ„ att jag kunde sitta med lösa höfter i galoppen!! TvĂ„ gĂ„nger i varje varv! Även galoppen kĂ€ndes mer luftig! Som avslutning sĂ„ provade jag att göra tempovĂ€xlingar pĂ„ samma sĂ€tt som i traven och det gick det riktigt bra faktiskt!! Tralalala!!!

Tisdag 26/4: FortsÀtter pÄ gÄrdagens tema och det kÀnns jÀttebra! Ska bli intressant och höra med trÀnaren pÄ torsdag om det dÀr som jag kÀnner syns!! Hoppas det! I vilket fall sÄ tror jag vi Àr pÄ rÀtt vÀg!! Man kan sÀga att dagens pass mer eller mindra var en repris av gÄrdagen. De vi lade till var att trÀna lite galopp, skritt, galopp osv...!

För övrigt Àr jag sÄ trött, Figge var med soltrött nÀr jag tog in honom. VÀckte dock upp honom genom att plocka fram damsugaren...! Han Àr för rolig, han fÄr nÀstan ett nervöst sammanbrott nÀr jag startar maskinen som varar Ànda tills jag lagt pÄ honom damsugarmunstycket, dÀrefter Àr allt lugnt och han stÄr och krÀver godbitar istÀllet :o) Kör bara en liten liten stund pÄ varje sida dÀr sadeln ska ligga.

Onsdag 27/4: Stillsam uteritt med oss sjÀlva! Vi lufsar sakta ivÀg och Figge fick en slÀng av "Freisan-sjukan" och stannade mÄnga gÄnger och försökte kissa innan han Àntligen kom till skott :o)

Flugor, fy för fan vad vi har fÄtt smÄ otÀcka flugor som invaderar deras stackars öron! SÄ idag har jag rotat och hittat en helt ny flughuva... men jag vet i tusan om Figge gillar den.... men han kanske Àndrar sig i morgon :o) Tycker han liknar nÄgon frÄn Star Wars...! Ser ni vilken?

Torsdag 28/4: TorsdagstrÀning blev instÀlld pÄ grund av sjukdom. Suck vad trött jag blev och tappade sugen, visste inte vad jag skulle hitta pÄ. Men hur det nu var sÄ tvÀttade jag av Figge lite, vi tokade i solen medan han fick Àta lite grÀs och sÄ klÀdde jag pÄ oss vÄr utrustning och gick ner till ridhuset. Det blev en lÄng skritt och mycket prat med de andra innan vi Àntligen kom igÄng. Vi vÀrmer upp rakt fram i skritt, trav och galopp men redan hÀr stÀller Figge stora krav pÄ sin ryttare, knip inte med höften, den ska vara lös sa han med stora bokstÀver!! Det Àr bara till att skÀrpa till sig och börja rida pÄ rÀtt sÀtt! Idag sÄ tycker jag att vi fick till ganska bra galoppvolter.

 

Fredag 29/4: Vilar!!

Lördag 30/4: Tidigt morgonpass med garrocha. Vi filar vidare pÄ vÄr kommunikation och ibland gÄr det bra och ibland mindre bra! Tycker i alla fall att vÄr volt blir rundare och rundare. Och idag har vi gjort en dubbelsnurr :o)

Söndag 1/5: Figge Àr idag Guid för ridskolans hÀstar med ridskoleryttare. Figge tar det hela pÄ största allvar för han skrittar ivÀg frÄn gÄrden rakt fram utan att slingra sig och tycka att nÄgon av de 5 som gÄr bakaom ska gÄ först! Figges egna plan var att under hela 3-timmars ritten berÀtta för alla ridskolehÀstar var man ska galoppera, göra lufthopp, lÀgga in en alternativ gÄngart eller bara allmÀnt frÀsa pÄ!

Det sÀtter hans elaka matta stopp pÄ genom att rida rundan baklÀnges istÀllet :o) SÄ istÀllet för att hitta pÄ bus fÄr nu Figge koncentrera sig pÄ allt nytt, tex ser bÄde hÄriga stenar, stubbar och parkbÀnkar mycket konstiga ut frÄn andra hÄllet! Ett tag körde vi zic-zac över vÀgen mellan de olika dikena som innehöll bÄde stenar och fÄglar, vi gjorde en 45-gradersvÀndning och halkade ner i ett dike nÀr stora schÀfern skÀllde pÄ oss, eller sÄ hittade han rent av ett osynligt spöke att fnysa lite över :o) Men trots lite tokerier sÄ uppförde han och alla ridskolehÀstarna sig exemplariskt. Det var en hÀrlig ritt med mÄnga hÀrliga trav och galopp-strÀckor! 

eXTReMe Tracker