Stallet

Sparbössan - igen!!

Blandade bilder

figaro361.jpg

Personliga rekord

Kartor på ridvägar

Vecka 15

Måndag 11/4: På uteridbanan jobbar vi idag till att börja med i mycket skritt, vi samlar och ökar, vi gör volter och lite skolor. I traven jobbar vi mycket med volter och 8-volter, vi jobbar innåtställ och utåtställd, vi samlar och ökar. I galoppen så börjar vi med att först bara galoppera utan krusiduller, vi jobbar med ca 5 galoppsprång, skritt, ny galopp 5 språng osv..! Här blir Figge ibland lite överilad och bara vill iväg och första bästa galopp och han glömmer att lyssa noga på mina hjälper så att det blir rätt..... Eller så är det så att det är jag som gör fel och han fattar rätt :o) Ska klura på den nästa gång!

Själv så tänker jag i dag på att trampa ner ordentligt med högerskänklen, det känns som det äntligen börjar ge lite resultat för Figge går bättre och bättre i vänstergaloppen! Det blev att lagom ridpass och bra ridpass!

Tisdag 12/4: Med en matte som inte är i form så rider vi helt oseriöst omkring i olika gångarter. Matte hade lite ont i magen och var skittrött. Hoppas verkligen att det går över tills i morgon. Så vi lullade runt lite hit, lite dit och jag hade verkligen inte alls lust. Men hur det än var så upptäcker jag att att vi helt plötsligt siitter och tränar på riktigt...! Och det gick faktiskt hyffsat bra! I morgon är en annan dag och det är ju tur för i morgon hoppas vi på en uteritt om det inte ösregnar!!

Onsdag 13/4: Uteritt med EO och Chico! Det är alltid härligt och hästarna var pigga och glada!! Vi sliter skor som bara den just nu! Tur att hovis är bokad nästa vecka! Kollat masken och Figge hade noll på alla punkter! Skönt!

Torsdag 14/4: Torsdagsträning med AC! Idag åkte jag runt på en liten brun smörkola :o) Figge gick så jäkla bra! Underbart! När vi började så fick jag "koncentrations-öron-spelet" och sedan var det bara att köra på! Börjar se ett mönster här med hans öron! Första gångerna så trodde jag att det var något som var fel, hoppade av, sadlade om och klurade, men jag kunde inte hitta något fel och han gick ju så himla bra! Nu vet jag bättre!

Idag red vi på en fyrkant, en riktig fyrkant! I hörnen skulle vi tänka 90 grader med hjälp av framdelsvändning och mellan hörnen skulle be om större steg! Vi gjorde detta i både skritt och trav. Sedan jobbade vi med lite skänkelvikning längs långsidorna och även här skulle jag i själva skänkelvikningen be om större steg. Det var lättare i vänster varv undan för höger skänkel än tvärt om. Höger bak går lättare att flytta in under än vänster bak. Det kändes tydligt när vi red övningen så här! Det får vi öva vidare på så vi blir liksidiga :o) I galopparbetet så jobbade vi med galopp, samla ihop till avbrott och därefter direkt be om stora travsteg, vi minskade och ökade även galoppen på volt.

Vad roligt det är att träna :o) 

Fredag 15/4: Vila!

Lördag 16/4: Idag kör vi garrocha! Vi jobbar med att kunna skritta och trava på en 8-meters volt där pinnen ligger still i mitten och vi rider på en RUND volt! Skitsvårt! Men ack så bra för att kolla om vi gör lika i båda varven.... det gör vi INTE...! Det är vänster varv som spökar, vi ligger inte i rätt vinkel till centrum utan Figge går gärna med bakdelen innanför. Men jäklar vad bra det var med pinnen, jag märket direkt när vi hamnade fel, vi ska ju liksom ligga i en 90-graders vinkel i förhållande till pinnen. Och vi tränade med på att när jag lyfter pinnen, så ska Figge veta att då ska vi göra en "snurr" under pinnen! 

Vi provade även på lite i galopp. Det är jättesvårt och vi är egentligen inte redo för det men vi provar ändå! Det jag vill är att Figge ska fatta galopp, galoppera några långsama men korta steg och bryta av! Bara att fatta galopp på en 8-metervolt är jättesvårt för oss båda, det är mycket att hålla reda på! Att sedan fortsätta galoppera är långt över vår kapacitet just nu! Så när vi galopperar längre sträckor gör vi det på en jättevolt!

Jag tycker att vi gjorde ett bra pass! Figge fick bara psykbryt ett par gånger när det blev för svårt och jag råkade krävda lite för mycket! Men det tar jag åt mig och så klappar jag och så börjar vi om!! Vi avslutade utan pinnen, att bara jogga mjukt och fint och föja med runt i en mjuk större 8-volt! Det är måste jag verkligen göra oftare för detta skulle gynna dressyren i framför allt vänster varv där vi behöver stärka oss så att Figge kan trampa under sig och bära bätte! Tralala!!

Söndag 17/4: Idag flumar vi runt tillsammans med TS och Freisan. Vi leker stigletare och letar upp en gammal runda! Jag blev överaskad över att den faktiskt fanns kvar eftersom de har byggt en massa i de krokarna! Eftersom vi mest flummade runt, mös, tittade på blommor så döpte vi om rundan! Den heter numera "Flumride"!

Figge hade fullt upp hela rundan, han tittade minsann inte på blommor!

Vi lekte även fickparkering....! Ja men jag sa ju att vi flummade hela rundan!!

eXTReMe Tracker